2010-12-16 09:20:58• hírek • Balog Anita

Bemutatkoztak a hajléktalanok

Karácsony előadást mutattak be a szatmárnémeti hajléktalanok.

A hajléktalanokkal szembeni előítéletek és tévhitek eloszlatása volt az egyik fő célja annak a karácsonyi előadásnak, amelyet a Szatmárnémeti Hajléktalanszálló szervezett több kulturális intézménnyel karöltve. A szerda délutáni előadáson a hajléktalanszálló állandó vendégei többek színházi előadást tartottak, ütőhangszeres koncertet adtak Cserey Csabával, de vendégmeghívottak is felléptek. Az est folyamán továbbá diplomákat adtak át elismerésül azoknak a személyeknek, akik nagyban segítik a szálló működtetését.

A rendezvény egy olyan projekt része volt, mellyel a lakosok figyelmét akarták felhívni a tényre, miszerint ha valaki a társadalom perifériájára sodródva hajléktalanná válik, még igenis lehet értékes ember. Tény, hogy a hajléktalanokat legtöbbször a koldusokkal azonosítják, de ez téves meglátás - összegezték a Szatmár.ro hírportálnak az előadás szervezői.

A Dinu Lipatti Filharmóniában megtartott előadásban egyébként húsz hajléktalan szerepelt. A Hajléktalanszállón most, hogy beállt a hideg, fagyos idő, éjszakánként több mint nyolcvanan keresnek menedéket - ez a szám egy héttel ezelőtt még hatvan körüli volt.

A tévhitek eloszlatása érdekében a hajléktalanszállón csütörtökön nyílt napot tartanak - ekkor bárki betekinthet a szálló életébe és bárki csatlakozhat a rendezvény alkalmából megszervezett tevékenységekhez is.


Közös koncert Cserey Csabával
Közös koncert Cserey Csabával


Könnyűzenei koncert az egyik meghívottal
Könnyűzenei koncert az egyik meghívottal


Népes közönség volt kíváncsi az előadásra
Népes közönség volt kíváncsi az előadásra


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: